Hitta festkläderna i Ringen

Festkläder med paljetter och satin

Festligheterna avlöser varandra i december. Uppdatera garderoben med ett fint plagg till jul och nyår. Jenny Velander, butikschef på Kappahl i Ringen ger sina bästa tips till vinterns högtider.

Det är aldrig så mycket fest och kalas som den här tiden på året. Julbord med jobbet, julfirande med familjen och så årets festligaste högtid – nyår med vännerna. Ett nytt festligt plagg eller en snygg accessoar gör firandet extra roligt.

 

– Jag tycker att det ofta är accessoarerna som piffar till och gör det där lilla extra. Om man har en svart klänning i garderoben så kan man ge den lite mer liv genom att låta accessoarerna ta plats. Ett stort smycke eller en silverväska ger en lyxkänsla, säger Jenny Velander.

Jenny Velander butikschef Kappahl Ringen

Sammet och satin populärt under jul och nyår

Under jul och nyår återkommer ofta material som sammet och satin i modet. Men även paljetter, glitter och metallic, som gör din look lite mer elegant. Genom att blanda festligt med stickat eller andra neutrala plagg och material får du en uppklädd med avslappnad outfit att känna dig bekväm i.

 

– Att styla en lackkjol med en baströja eller en oversized stickad tröja och ha en snygg handväska till är väldigt snyggt, tipsar Jenny Velander.

 

Oväntade kombinationer

Julen är ett utmärkt tillfälle att verkligen satsa på accessoarerna. På Kappahl finns många fina accessoarer med jultema, som brukar vara väldigt populära.

 

– Vi har örhängen som ser ut som tomtar, de är jätteroliga tycker jag. Jag tycker att man kan gå bananas, men det beror ju kanske på vart man ska också. Det finns även mycket fina hårband eller håraccessoarer, till exempel rosetter eller röda sammetssnoddar, säger Jenny Velander.

 

Är det någon gång man verkligen vill klä upp sig så är det under nyårshelgen, samtidigt är det viktigt att känna sig bekväm.

 

– Man kan ha alltifrån mönstrade klänningar till sammetsklänningar eller den lilla svarta på nyår. Jag tycker att man ska känna efter hur man känner sig mest elegant och låta ens personliga stil bestämma vad man ska ha på sig, säger Jenny Velander.

Glöm inte bort myskläderna

Men festligheterna till trots är julen också en tid för återhämtning. Och vad passar inte bättre än fina julpyjamas och loungewear?

 

– Våra nattplagg är helt fantastiska. Nattkoftan är det bästa man kan gå runt i och mysa hemma. Våra loungekläder från KayDay har en liten annan touch, så man kan gå ut i dem utan att det syns att det är en pyjamas. Det tycker jag är fantastiskt, säger Jenny Velander.

 

I Ringen centrum hittar du allt du behöver till festen för både dam och herr. Kappahl, Lindex eller Brothers har ett stort sortiment av kläder till julens festligheter.