Akademibokhandels topplista

Akadamibokhandels topp fem

Vill du köpa en alla hjärtans dag present till din kära? En bok är en perfekt present till alla. Vi har därför samlat den senaste topplistan som finns att köpa hos Akademibokhandeln

Hanna Olvenmark är dietisten och bloggaren som blivit Portionen under tian med hela svenska folket. Hennes första kokbok med billig och klimatsmart mat har sålt i över 40 000 exemplar. När hon frågade sina drygt hundra tusen Instagramföljare vad de ville se mer av i nästa bok blev fler 300-kronorsveckor det självklara svaret. I sin nya kokbok har Hanna komponerat tolv inspirerande veckomenyer en för varje månad på året där säsongens råvaror går igen i recepten. 

Sjukvårdsstrategen Carolina Broms hittas död i en enslig sommarstuga utanför Dalby i den skånska bokskogen. Vilka kände till att hon var där och vem av dessa har anledning att leta upp henne i stugan och varför? Denna spännande deckare är skriven av den populära författaren Karin Wahlberg.

Våren 2020 har det gått 75 år sedan andra världskrigets slut och de som kan vittna om Förintelsen blir allt färre. För tre år sedan började journalisten och författaren Bernt Hermele tillsammans med fotografen Cato Lein resa runt för att samla in berättelser från den sista generationen förintelseöverlevare. Resultatet blev Överlevarna - den största dokumentationen i Skandinavien med röster från Förintelsen.

Är man ansvarig för sin familjs synder? Kan man egentligen göra något för att förändra historien? Kan man kanske skriva om den? Det är några av de frågor Nina Wähä ställer i sin roman Testamente. Denna bok har fått många bra recensioner och blivit nominerad av Augustipriset 2019! 

Högst upp i toppen hittar du Klubben av journalisten och författaren Matilda Gustavsson som fördjupat sig inom Svenska Akademin. Hon skriver om tiden kring publiceringen, efterspelet där kulturprofilen döms för våldtäkt, om motsättningarna inom Akademien och hur långt man kan gå i konstens namn. 

Du hittar alla böcker och mycket mer i Ringen!

Publicerad: