Allt om Manufacture!

Nu berättar Danyel Couet & Sebastian Thureson allt om Manufacture! 

I fredags slog Manufacture upp dörrarna i Teatern. Bakom den nya restaurangen står Danyel Couet och Sebastian Thureson som sedan förra året driver Allegrine och Bar Étable tillsammans.
Vi träffade dem mitt i förberedelserna och frågade om inspirationen och matfilosofin bakom Manufacture.

Danyel Couet

Vad betyder Manufacture?

Danyel Manufacture betyder hantverk, gjort för hand. Idén bakom Manufacture är att allting görs för hand, vi har degämnen som vi jobbar med, vi har allt kött på plats, vi marinerar, vi bakar, allting är ett handarbete!

Hur kom ni på konceptet?

Danyel Själva idén till Manufacture kom vi egentligen på för att vi ville göra någonting som inte finns och samtidigt laga mat som vi själva älskar! Vi tycker att mackor i allmänhet, bröd med mat på är sjukt dåligt idag och vi ville göra någonting som är väldigt mycket bättre med hög smak och mycket kryddning. Vi gillar god mat och vi hade möjligheten att få komma hit till Teatern, vilket är superroligt!

Sebastian Thureson
Vad är Manufactures matfilosofi?

Sebastian Tanken är att vi utgår ifrån olika typer av bröd och att vi jobbar mycket med bröddegarna här i huset. De här bröddegarna är inte fastsatta, vi ska inte jobba med dem hela tiden utan vi kommer kunna byta och kommer även kunna göra det med fyllningarna. Maten bygger på att vi använder olika typer av proteiner eller vegetariska varor i samband med olika typer av bröd.
Danyel Själva grunden i det här är att alla idéer egentligen kommer från hela Europa med en ganska tydlig nisch kring medelhavet, det kan vara italienska smaker, grekiska, franska etc. Det viktiga i det här är att vi vill att det smakar mycket! Vi båda avskyr rutin, vi är väldigt dåliga på att hålla oss till det, därför kommer det vara förändringar hela tiden på menyn.

Hur ofta tänker ni byta menyn?

Danyel Det beror lite på humöret, men om jag får välja så byter jag varje dag! Sebastian varannan dag kanske … 

Vad för olika typer av bröd inspirerar dem?

Sebastian Olika typer av kulturer, det kan vara till exempel att vi använder ett majsbröd, det kan vara en pizzadeg som vi utgår ifrån och gör en annan typ av mat än en klassisk pizza. Vi kommer att använda degarna på ett sätt som anspelar mycket på medelhavet, värme och smak.

Manufacture
Har ni en favoriträtt redan nu från menyn?

Danyel Ja det har vi! Alla rätter som vi har är faktiskt favoriter. Vi har tagit det bästa som vi skulle vilja kunna äta varje dag. Vi är människor som har dålig disciplin vad det gäller rutiner, vi klarar inte av att hela tiden göra samma sak och därför så bygger det på att vi kommer förändra de här rätterna hela tiden.
Sebastian Ja, jag har absolut favoriträtter från menyn, och vi skulle kunna säga att den menyn vi öppnar med egentligen är byggd på våra favoriträtter. Den maten vi kommer göra här på Manufacture är egentligen inspirerad av den maten vi älskar och brukar laga i övrigt på våra andra restauranger fast här får vi tillåtelsen att göra det i ett snabbmatskoncept och det känns sjukt spännande!

Om ni skulle välja en rätt från menyn ni öppnar med, vilken skulle det bli?

Sebastian Ett måste kommer bli vår Focaccia med lammbog, den kommer bli tror jag, en favorit!
Danyel Tarte flambée! Med kyckling och en härlig medelhavsalsa med stekt aubergine, citron, vitlök, paprika och tomat.

Maträtt
Varför just Teatern för Manufacture?

Danyel Manufacture tror jag passar i Teatern på grund av att det är en idé och ett koncept som inte finns här. Det fyller ett annat hål. Det som är kul med Teatern är att det är fyllt av tårtbitar och alla kockarna här har sin grej, sin nisch, sin personlighet, och Manufacture kommer utgöra en helt egen personlighet. 

Publicerad: