Höstens stora inredningstrender

Hösten är här och för med sig kyligare vindar och mysiga hemmakvällar. Vi tänder ljus och unnar oss långa middagar hemma. Hösten 2019 är inget undantag utan kanske ännu mer av detta då medvetandet om matlagning och materialval har ökat och breddats. Cervera har samlat höstens stora trender, färger och inspiration!

I år längtar vi tillbaka till naturen och en höstmysig stämning med mustiga färger, naturmaterial och med rustika former. Det vi kommer se mycket av är porslin i mörka färger, ja svart kliver in och visar att svart fortfarande är det nya svarta. Klassiska porslinsserier får sig tex en ny svart variant fina att mixa med de gamla. Sedan har vi tallrikar och stengods som andas hantverk med ojämna kanter. Gärna med ytor som är grova vilket ger den där lite vardagliga känslan och för att väga upp ser vi mässing till detta. Det dukade bordet 2019 blir en spännande blandning av vardag och fest, klassiskt och hantverk.

Färgkoder och material för det inbjudande höstbordet 2019:
Mörkt blått, buteljgrönt, svart, marmor och mässing

Hållbarhet är fortsatt ledord och produkter ska både vara av hållbara klimatsmarta material men också att det är produkter som håller måttet så de kan användas ofta och länge. Nygamla material som har lång hållbarhet gör åter entré så som gjutjärn, kolstål och rostfri metall. De ska klara av att laga maten i men också vara vackra att servera direkt från. Vi fortsätter investera i rustika material i klassisk design som kommer hålla länge i både funktion och design.

Färgkoder och material för det höstrustade köket 2019:
Terracotta, brunt, blått, gjutjärn, kolstål och rostfritt.

Hösten 2019 för med sig nya former och trender i inredningen. Det vi kommer se mycket av är funktionella ting. En vas kan också agera som ljuslykta och en annan kan också användas som karaff. Smarta investeringar som ger mer. Sedan är det runda former som tar plats. Stora och små runda glasvaser i både transparent och färgat glas. Passar till det dukade bordet eller i stilleben i inredningen. Skulpturen i lera kliver in i våra hem samt keramikgods med visuellt hantverk. Det är handens arbete som ska synas med handlagd glasyr och de lite ojämna kanterna gör varje objekt unikt.

Färgkoder och material för inredningen hösten 2019:
Blått, svart, lergods, glas, läder, varma metaller

 

Publicerad: