Remake Pop-Up Shop

Remake öppnar pop-up shop! 

Under två helger 18–19 & 25–26 maj öppnar Remake en pop-up shop i Ringen!

Remake är Stockholms Stadsmissions mode- och designmärke som skapar nya hållbara plagg av insamlade textiler. Deras unika kreationer, workshops och kunskap om hållbart mode hittar du i Ringens Remake pop-up shop.

Remake har funnits i över 17 år hos Stockholms Stadsmission men det var först under år 2016 märket fick en egen butik och nytt designkoncept. Samma år var Remake nominerat till miljöstrategipriset och mottog där ett fint hedersomnämnande. Till Nobelfesten 2018 designade Remake Stockholms Stadsmission Kultur- och demokratiministerns nobelklänning. Remake mottog även H&M och ELLE Conscious award på Elle-galan 2019.

Workshops med Remake på lördagar! 

Lär dig fixa kläderna med stil. Remake gör både mode och nobelklänningar av second hand. På lördagar lär de ut tekniker för lappning och lagning som gör dina kläder unika. Hämta biljett till workshops i Remakes pop-up från kl. 10 respektive dag.  

SASHIKO
Lördag 18 Maj kl. 14–15

Sashiko betyder små stygn och är en broderiteknik för att skapa dekorativa lagningar. De vita stygnen användes traditionellt sett för att lappa och samtidigt skapa vackra mönster. I Remakes workshop får du både lära dig och prova på.

VISIBLE MENDING
Lördag 25 Maj kl. 14–15

Visible mending är konsten att laga kläder utan att försöka dölja lappningen. Man låter istället lagningen bli en dekorativ del av plagget. Lär dig mer och prova på i Remakes workshop.


Begränsat antal platser. Biljetter hämtas i Remakes pop-up från kl. 10 respektive dag. Först till kvarn får sy!

Publicerad: