Är du kvar i stan under sportlovsveckan? 

Är du kvar i stan under sportlovsveckan? 

Under sportlovet finns det många roliga aktiviter om du är kvar i stan! Vi har samlat ihop tips på Södermalm till helgen på massor av roliga aktiviteter för hela familjen. 

 • Prova historiska kläder från 1600- och 1700-talet, ta en bild i fotoateljén och få en rundtur i husets lägenheter. Hör om det magiska huset eller följ med Jack på en tur i Gamla stan. På Stadsmuseet finns det många roliga aktiviteter för barnen!

  När: 28 februari 

  Mer info: Stadsmuseet.se

 • Ta bussen från Slussen till Artipelag på 20 minuter där det finns gott om aktiviteter för våra yngre förmågor samt barnanpassade lokaler. Måleriverkstaden Drömbilden: Gör som årets Fredrik Roos-kandidat Siri Elfhag och låt dig inspirera av mystiska och gåtfulla berättelser som svävar mellan dröm och verklighet! Verkstaden genomförs varje dag under sportlovet. Eller varför inte testa ekospåret som berättar hur den kringliggande naturen fungerar. 

  När: 28 februari - 1 mars

  Mer info: Artipelag.se

 • Ta med familjen på opera! Folkoperan på Hornsgatan går nu äventyrsoperan Coraline som är baserad på Neil Gaimans kultbok om den 11-åriga flickan som flyttat in i ett hus tillsammans med sina snälla, men självupptagna föräldrar. Det nya huset visar sig vara en spegelvänd värld och där blir allt väldigt underligt. Alla sjunger såklart på svenska!

  När: 28 februari - 8 mars

  Mer info: Folkoperan.se

 • Fryshuset har sin efterlängtade lovverksamhet Lovely Days! Här erbjuds det gratis aktiviteter för barn och unga i åldrarna 10-20 år. I foajén finns det brädspel, skapandehörna, biljard, pingis, fussball, PS4, Nintendo Switch, soffor, pärlplattor, kortlekar och flera ledare på plats. Men även roliga kurser, workshops och utflykter. Kom som du är!

  När: 28 februari

  Mer info: Fryshuset.se

 • Välkommen till Livrustkammaren på pyssel och familjevisning under helgen. Pysselverkstad där du får tillverka din egen krona och familjevisning med tema kröning. Kröningen är den högtidliga akt som utförs när en monark invigs i sitt ämbete genom att kronan för första gången sätts på hens huvud. Tillsammans utforskar vi spåren av svenska kröningar genom tiderna.

  När: 28 februari 

  Mer info: Livrustkammaren.se

 • Du är välkommen till Östasiatiska på lekar och spel från Japan. Varje dag i helgen kan du prova olika japanska lekar, kanske du får lära dig en ny lek du aldrig lekt förut? Kom och lek mellan kl 14:00-14:30 under helgen!

  När: 28 februari - 1 mars 

  Mer info: Världskulturmuseerna.se

Publicerad: