Tugg – Provningar

Under matfestivalen Tugg fyller vi Teatern med festivalstämning och bjuder in er att testa mat, dryck och nya upplevelser. Mellan den 3:e – 6:e oktober kommer vi anordna smakprovningar och dryckesprovningar med spännande aktörer!

Vill du vara med? Klicka här för att boka plats! 

Fredag 4:e oktober 

The Fishery – Ostronprovning

Ostron, denna älskade och hatade delikatess. Många timmar har spenderats med att försöka få upp dem och många har vi ätit. Våra egna fisk- och skaldjursexperter från The Fishery tar dig igenom en provning av 3 ostron med stor smakskillnad och du får samtidigt lära dig inte bara mer om varje sort utan även hur du enklast öppnar de mest envisa ostronen.

Dag: Fredag 4:e Oktober 
Tid: 17:00 – 18:00
Kostnad: 150 kr (boka här, betala på plats)

Wine Trade

Naturvin är inte bara en trend, det är en rörelse i vinvärlden.
Wine Trade tror på viner som speglar sitt ursprung, sin växtplats och det unika i varje årgång –sin terroir. Därför importerar de uteslutande viner som odlas utan kemiska bekämpningsmedel och vinifieras utan onödiga tillsatser. Klassiska och inhemska druvsorter spelar en stor roll i det unika i respektive region.
I denna provning tar de dig igenom viner med karaktär som lämnar ett avtryck hos den som dricker. Deras handplockade urval av sina favoriter helt enkelt!

Dag: Fredag 4:e Oktober
Tid: Provning 1: 18:00 – 18.45
       Provning 2: 19:00 – 19:45
       Provning 3: 20:00 – 20:45
Kostnad: 170 kr (boka här, betala på plats)

Lördag 5:e oktober 

Nya Carnegiebryggeriet – Ölprovning för tjejer

Äntligen säger ni! Äntligen ett tillfälle att reda ut vad en "tjejöl" egentligen är? Vilken öl som passar för oss brudar att dricka, hur den ska drickas, vad man ska ha på sig när man dricker den, om den får vara mörk, besk eller smaka någonting alls! Eller helt enkelt ett tillfälle för tjejer att träffas, umgås, smaka och prata bärs utan några som helst förutfattade meningar inblandade. Så välkomna på ölprovning endast för tjejer! Det här tillfället är för oss tjejer att nörda ned oss ordentligt i ölets underbara värld, ett tillfälle där vi tjejer bara får umgås och prata öl med varandra, fråga frågor och testa oss igenom olika ölstilar tillsammans.
Lise Ljungman från Nya Carnegiebryggeriet håller i ölprovningen och har hållit i flera ölprovningar endast för tjejer samt arbetar aktivt för en mer jämlik ölbransch.

Dag: Lördag 5:e Oktober
Tid: 16:00 – 17:00 
Kostnad: 175 kr (boka här, betala på plats)

Sthlm Brewing

Stockholm Brewing Co, som fram tills nyligen låg på Södermalmo och nu flyttat till Magasin 3 i Frihamnen brygger ekologiskt öl i vår kära huvudstad. Bryggeriet levererar allt från Lager, Pale Ales och Saisons ekfatslagrad suröl och nu har du möjligheten att prova dig igenom ett urval av deras sortiment. Som guide kommer du ha Krister Gangfløt och få smaka öl producerad ekologiskt på kulturspannmåls-malt, i en provning som tar dig med genom ett sortiment som startar med pilsner, men slutar i syrliga och vilda öl från den så kallade "Cellar Series".

Dag: Lördag 5:e Oktober
Tid: 17:00 – 18:00
Kostnad: 175 kr (boka här, betala på plats)

Beer Battle - Sthlm Brewing vs Nya Carnegiebryggeriet

Välkomna på ölprovning med öl från Nya Carnegiebryggeriet och Stockholm Brewing co där bryggerierna går in i en battle om vilket bryggeri som brygger bäst öl. De kommer ställa olika ölstilar mot varandra: Lager mot lager, IPA mot IPA, surt mot surt, lagrat mot lagrat. Krister Gangfløt från Stockholm Brewing och Lise Ljungman från nya Carnegiebryggeriet kommer guida er igenom öl från respektive bryggeri och diskutera bryggprocesser, ölstilar och smaker och det kommer finnas chans att ställa frågor, diskutera och fördjupa sig i det vi kallar livets dryck! Vilket bryggeri är det som brygger bäst bärs egentligen? Det avgör såklart ni!

Dag: Lördag 5:e Oktober
Tid: 18:30 – 19:30
Kostnad: 175 kr (boka här, betala på plats)

Stockholms Bränneri

Stockholms Bränneri tar med deras gin lokalt producerad på Folkungagatan i Stockholm stads enda destilleri och bjuder in till ginprovning i Teatern, där de berättar om sin verksamhet och hur de producerar Stockholms Bränneri gin. Provningen hålls på svenska.Stockholms Bränneri är Stockholms första destilleri sedan statliga Vin & Sprit lade ner sin produktion på Reimersholme. Produkterna är hantverksmässigt producerad i en gammal Jaguarverkstad mitt på Södermalm i Stockholm i en 350 liters destillationspanna ”Fåfängan”. Verksamheten startade på Södermalm i mitten av 2016. Produktionen är småskalig och manuell med mycket kärlek åt varje flaska. Varje flaska får ett unikt batch och flasknummer.

Dag: Lördag 5:e Oktober
Tid: 20:00 – 21:00
Kostnad: 200 kr (boka här, betala på plats)

Publicerad: