Tugg – Workshops

Under matfestivalen Tugg fyller vi Teatern med festivalstämning och bjuder in er att testa mat, dryck och nya upplevelser. Mellan den 3:e – 6:e oktober kommer vi anordna workshops där du får möjlighet att lära dig nytt om mat och dryck med spännande aktörer! 

Vill du vara med? Klicka här för att boka plats! 


Torsdag 3:e oktober 

Grönska

Kom och träffa stadsodlarna, Grönska, och lär dig odla på nya sätt hemma. Med inspiration från kommersiella aktörers tillvägagångssätt får du tips om vertikalodling och mikrogrönska. Groddarnas olika stadium gås igenom och först till kvar får odlingsaskar med sig hem.

Dag: Torsdag 3:e oktober
Tid: 18:00 – 19:00
Kostnad: 75 kr (boka här, betala på plats)

Alf Tumble

Chardonnay till Hawaii? Merlot till Capricciosa? Vilket vin ska man egentligen dricka till pizza? Vinskribenten, poddaren och DJ:n Alf Tumble tillsammans med Galinas Pizza guidar dig genom pizzavinsdjungeln. Du bjuds på ett smakprov av olika pizzor direkt från Galinas ugn som serveras med Alfs urval av passande viner.

Dag: Torsdag 3:e oktober
Tid: 19:30 – 21:00
Kostnad: 200 kr (boka här, betala på plats)

Lördag 5:e oktober 

Mosebacke Matstudio

Barn är ju vanligtvis rätt kräsna när det gäller mat. Så hur kan man få dem att inte bara äta bättre utan faktiskt att äta. Karolina Sparring och Johanna Westman driver Mosebacke Matstudio där de har matlagningskurser för barn sedan 5 år. Under 1 1/2 - 2 timmar berättar devad man ska tänka på när man lagar med och för barn. De lagar enkla vegetariska rätter och några nyttiga mellanmål till barn som man bjuds på och svarar på frågor om mat och barn.

Dag: Lördag 5:e oktober
Tid: 12:00 – 14:00 
Kostnad: 75 kr (boka här, betala på plats)

Söndag 6:e oktober

Fermentering

Syrade grönsaker är en av de mest kloka saker du kan äta. Gott för din mage och planeten. Mycket tyder på att välmående börjar i magen, att med en god bakteriekultur och tarmflora mår vi som allra bäst. Så, hur kan vi få i oss produkter som innehåller dessa goda bakteriekulturer? Svaret är enkelt: via det vi äter. Fermenterade grönsaker till exempel, innehåller mängder av nyttigheter och som förutom sina fantastiska hälsofördelar även smakar väldigt gott. Och, det bästa av allt är att du kan lära dig att fermentera grönsaker själv och Pepita Andersson visar dig hur. Under en timme kommer vi tillsammans gå igenom grunderna för hur du enkelt kan fermentera dina egna grönsaker, utan onödiga tillsatser - bara naturliga råvaror. Du kommer gå hem med ny kunskap, en burk grönsaker som under nästkommande dagar kommer fortsätta fermenteras i ditt kök.

Dag: Söndag 6:e oktober
Tid: 14:00 – 15:00
Kostnad: 150 kr (boka här)

 

Publicerad: