TUGG i Teatern

Den 5:e till 11:e november ställer vi till med stor matfestival i Teatern. Det kommer under hela veckan bjudas på aktiviteter, föreläsningar, gästspel där våra kockar i Teatern även delar med sig av sina bästa tips. TUGG är helt öppet för allmänheten, gratis att besöka och tillgänglig för alla.

Läs om vad som händer varje dag:

Måndag 5/11
Tisdag 6/11
Onsdag 7/11
Torsdag 8/11
Fredag 9/11
Lördag 10/11
Söndag 11/11

Måndag 5/11

16.00 INVIGNING: PER STYREGÅRD
Journalisten Per Styregård välkomnar och berättar om kockens nya roll utanför köket.

16:00 SNACK: K-MÄRKT, DANIEL ROOS
Daniel Roos från K-märkt pratar om sitt bidrag till Söders Nationalrätt.

19.00 FILM: LE CHEF
En åldrad mästerkock finner sig i kamp med sin nya chef.


Tisdag 6/11

14.00 SNACK: KARMA COFFEE
Karma Coffee berättar hur de använder kaffet som verktyg för hållbarhet.

18:00 WORKSHOP: THE FISHERY + BERGFALK
The Fishery & Bergfalk visar hur man får ut det mesta och det bästa av sin fisk.

19.00 FILM: BRÄND
Bradley Cooper spelar en toppkock som förstört sin karriär och nu söker revansch.


Onsdag 7/11

13.00 FILM: THE LUNCHBOX
Två olika liv får oväntad kontakt genom Mumbais leveranssystem för lunchlådor.

17.30 CERVERA + GT MOCKTAILS
Hos Cervera bjuder man på mocktails av Seedlips alkoholfria destillat och fina erbjudanden.

18.00 SNACK: MATSMART
Fynda livsmedel och spara pengar samtidigt som du minskar matsvinnet och hjälper miljön.

18.30 SNACK: ALBIN + JASON, RAAMEN
Allt du någonsin velat veta om ramen och hur man skapar gastronomi hos Adam & Albin.

19.30 FILM: TAMPOPO
Kallad för en japansk vilda västern - om ramen och kärlek, där en lastbilschaufför försöker rädda en restaurang i trubbel.


Torsdag 8/11

08.00 FRUKOST: JÄVLIGT GOTT!
Gustav Johansson från den populära bloggen ger oss konkreta verktyg för att äta vego och göra det jävligt gott!

12.00 WORKSHOP: JESSICA FREJ
Från Sveriges Mästerkock kommer matprofilen som lär oss fokusera på enkelt, enkelt och återigen enkelt.

12.30 SNACK: LINA ÖHLUND, NÚ
Ett samtal om hälsa, hedonism, restaurangkoncept och hur trender uppstår.

14.00 FILM: 100 STEG FRÅN BOMBAY TILL PARIS
En kulturkrock uppstår när en indisk familj öppnar en restaurang mitt emot en Michelinrestaurang.

16.00 AFTERNOON TEA: INDISKA
Indiska bjuder in till värmande afternoon tea med härlig choklad, vacker dukning och fina erbjudanden.

17.30 SNACK: RICHARD TELLSTRÖM
Måltidsforskaren känd från "Historieätarna" berättar vad din tallrik säger om dig som person.

18.00 SNACK: THERESE ELGQUIST
Matkreatören bakom The New Green Salad och The New Green Protein berättar om sin filosofi.

19.00 POP-UP VINPROVNING: VINOTEKET.SE
Sveriges största vinklubb håller pop-up provning av höstens mest spännande viner. Läs mer här.


Fredag 9/11

08.00 FRUKOST: GRÖNSKA
Natalie de Brun Skantz talar om samhällsutveckling, stadsodling och innovation.

13.00 WORKSHOP: MAXIMILIAN LUNDIN, THE PLANT
Maximilian, från The Plant, håller i en vitamix-workshop med tillhörande föreläsning om planteffekten.

13.30 SNACK: EMMA SHIELDS
Emma Shields är årets Rising Star enligt White Guide. Ett samtal om att vara ung talang i gastronomivärlden.

17.00 AW: SNACK BAR FT. MANGE SCHMIDT, MALMØ FALAFEL
Rapparen och kokboksförfattaren Mange Schmidt som driver Malmø Falafel gästspelar hos Snack Bar.

19.00 VINPROVNING MED GULDTAXEN
En exklusiv provning med Lively Wines vinklubb Guldtaxen. Provningen hålls på engelska. Läs mer här.

20.30 FILM: RAMEN HEADS
En dokumentär om Japans främsta Ramen-kockar, deras lärjungar och de hängivna fansen.


Lördag 10/11

12.30 SNACK: MELKER ANDERSSON, DOS GRINGOS
Matlegenden Melker Andersson samtalar med Per Styregård om det nya ätandet.

13.00 FILM: RÅTTATOUILLE
Råttan Remy drömmer om att bli stjärnkock, en omöjlig dröm tills en oväntad möjlighet visar sig.

15.30 SNACK: JENS DOLK, K-MÄRKT
Medgrundaren av K-Märkt berättar om bakgrunden till sitt koncept och resonerar kring matsvinn.

16.00 SNACK: JOHAN TELL
Författaren bakom 100 sätt att rädda världen som anses vara en av Sveriges mest sålda miljöböcker berättar om sin senaste bok - Ekologik.

17.00 AW: GALINAS & BAR AGRIKULTUR
Galinas serverar specialpizza och Bar Agrikultur ordnar GT:s med gin från Stockholms Bränneri.

18.30 FILM: JULIE & JULIA
Berättelsen om det oväntade mötet mellan kokboksförfattaren Julia Child och bloggaren Julie Powell.


Söndag 11/11

11.00 SNACK: JÄRNA MEJERI
Ett samtal om biodynamiskt jordbruk, närproducerat och mjölkens resa från gård till produkt.

11.30 FILM: BON APPETIT
Den sanna historien om hur Hortense Laborie blev franska presidenten Mitterrands privata kock.

13.00 BRUNCH, BÄRS & CHURROS MED MAMA
Mama bjuder in till brunch, bärs och churros där Marco Baudone berättar om sin inspiration.

16.30 SNACK: SEBASTIAN SCHAUERMANN, TAKU-TAKU
Teaterfamiljens nyaste medlem, Taku-Taku och Sebastian Schaumermann berättar om sitt koncept, sin inspiration och sin matlagning.

17.00 PRISUTDELNING: SÖDERS NATIONALRÄTT
Vinnaren av Söders Nationalrätt koras. Det blir prisutdelning och bjuds  läckerheter från Taku-Taku.

Kolla hela schemat och boka i kalendern så du inte missar något! 

Under hela TUGG kommer det finnas fina erbjudanden i flera av våra butiker.

BR LEKSAKER
Hjälp i köket? Hos BR Leksaker hittar du allt för små mästerkockar. Välkommen!

AKADEMIBOKHANDELN
Efter författarföreläsningar är det signering.
Föreläsningstider:
Torsdag 7/11 kl. 12:00 - Jessica Frej
Torsdag 7/11 kl. 18:00 - Therese Elqquist
Lördag 10/11 kl. 16:00 - Johan Tell
Söndag 11/11 kl. 16:30 - Sebastian Schauermann

CERVERA
Onsdagen den 7/11 kl. 17:30 bjuder vi på fantastiska GT-mocktails gjorda på Seedlips örtdestillat. Välkommen!

BLOMSTERRINGEN
Dekoren kommer från Blomsterringen.

INDISKA
Låt dig inspireras av vår vackra och färgstarka dukning. Hitta din stil i vår butik! Få 4 för 3 av vårt populära porslin Chennai.

INDISKA
Välkommen till en indisk afternoon tea med inspiration och härlig choklad. Torsdag 8/11 kl. 16:00 i Teatern.


Välkommen!

Publicerad: