Taku-Taku

Sebastian Schauermann

Slow cooked fast food, på enbart veganska råvaror.

Taku-Taku, Sveriges första veganska fast food-kedja, har på mindre än ett år etablerat sig på Stockholms krogscen som en restaurangkedja att räkna med. Taku-Taku är slow cooked vegan street food. Här bjuds spännande och innovativa veganska rätter med inspiration från hela världen. Allt tillagas från grunden på 100% naturliga råvaror. Färska tortillas bakas dagligen och alla grönsaker hanteras på plats. Menyn anpassas efter säsong men fasta rätter inkluderar Bhangra Tacos, Ssäm, Tempel Bowls samt tillbehör som såser, pickles och salsa.

"Att få göra skillnad för planeten med att servera enbart växtbaserat är i sig ett privilegium."

Sebastian Schauermann

Bakom den djärva satsningen på enbart plantbaserade måltider står kocken Sebastian Schauermann. Sebastian har sedan början av 90-talet haft förmånen att jobba med sin största passion – mat. Redan tidigt i karriären, som kökschef på Rolf's Kök och senare som delägare i Restaurang Food, upptäckte han att nyckeln till den personliga utvecklingen som kock är förmågan att bygga en bro mellan kök och matsal, mellan kastrull och gäst i Stockholm. Schauermann har givit ut fyra kokböcker, bl.a. Vegansk snabbmat – Streetfood för alla och 100 Fingerfood.

Utmärkelser: Taku-Taku vann första pris för Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2018 och nominerades till Gulddraken i kategorin bästa budget.

Hitta till Taku-Taku