Marco Baudone
Rotisserie med folklig känsla.
Ett rotisserie med kött som rostas på snurrande spett. Köttet rostas i timmar för att sedan serveras med olika sorters bröd, fräscha grönsaker och dippsåser. På menyn finns bland annat kyckling, högrev och italiensk porchetta. Vi serverar rejäla portioner så du kommer garanterat att bli mätt. Mama har öl- och vinrättigheter och för dig som önskar erbjuds både biodynamiska viner och naturviner.
Välkommen!
SLOW COOKED FAST FOOD NÄR DEN ÄR SOM BÄST!
Mama har en rejäl, rå, urban och folklig känsla. Man kan säga att vi står med ett ben i New York, och ett i östra London men det finns en tydlig europeisk känsla i Mama. Teaterns mix av olika kök känns perfekt för maten jag lagar och också älskar att äta. Rotisserie är en traditionell tillagningskonst som lockar fram det allra bästa ur råvarorna. Det rostade köttet serveras tillsammans med olika typer av bröd, som exempelvis levain, buns och wraps. Personligen har jag en förkärlek till porchetta som är en italiensk fläsksida. På Mama serverar jag en grym variant av porchetta. Jag tillagar porchettan i timmar, rostar den uppbunden på spett med min speciella kryddning. Därefter skivar jag porchettan och lägger den i ett bröd tillsammans med karamelliserad lök, spenat och tomat. Allt serveras tillsammans med tryffelaioli och pommes frites.
Tidigare: Bland annat Le Rouge, Operakällaren, F12, Riche, Gualtiero Marchesi (Milano) och Restaurant Guy Savoy (Paris).