Malin Söderström & Carl Ullsten
I mitt kök får man något som inte funnits på Teatern tidigare – härlig mat från havet och till det bubblor att dricka. Maten är lätt men mättande, en ljuvlig fiskgryta på blåmusselbuljong som förändras med årstid, krispig fisk med luftfriterad potatis och såklart klassiska pärlor från havet som skagen och löjrom.
HOS MIG SERVERAS HÄRLIG MAT FRÅN HAVET - OCH TILL DET BUBBLOR ATT DRICKA.
Malin SöderströmJag kommer inte från en kockfamilj men restauranglivet har lockat mig sen barnsben. Gästerna, glädjen och atmosfären var en lika stor del av besöket som maten. Som kock gillar jag okonstlad mat med rena smaker som fungerar för alla. Inspirationen hittar jag i det lilla och oväntade. Samtalet, middagsbordet, resan eller när jag funderar fritt i köket. Idén till mitt kök hittade jag i min barndom. Jag är uppvuxen i ett fiskarläger och havets råvaror var en stor del av uppväxten, men riktigt färsk fisk och skaldjur till bra pris är ovanligt idag. Att laga härlig mat från havet i ett lite oväntat sammanhang och till priser som passar de flesta är en väldigt rolig utmaning.
Malin Söderström
Tidigare: Driver Restaurang Hjerta, MoMu Mat och Assint AB ingår Utmärkelser: Årets Krögare (2014), ansvarig för Nobelmiddagen (2011), mottagit Gastronomiska Akademiens Silvermedalj och tidigare medlem i Svenska Kocklandslaget.