Testmedelande

Testmedelande

Butiker 10:00 - 20:00
ICA 07:00 - 23:00
Teatern 11:00 - 21:00

Så boostar du dig i höstmörkret

Hälsa och skönhet i Ringen.

När dagarna blir kortare och mörkret allt mer påtagligt är det hög tid att ta hand om både insidan och utsidan. Pyssla om dig själv och boosta kroppen med allt du behöver för ditt välmående i Ringen-centrum i höst och vinter.

På Life i Ringen hittar du ett brett sortiment av hälsosamma kosttillskott och naturlig hudvård – allt du behöver för att hitta välbefinnande i höstmörkret. Kanske behöver du fylla på med lite extra D-vitamin?

Därför ska du äta D-vitamin

Det är inte för intet som D-vitamin även kallas för solskensvitaminet. Vi får nämligen i oss vitaminet både genom det vi äter och genom att vistas i solen. När solen lyser med sin frånvaro i vårt nordiska klimat kan vi behöva fylla på med en extra dos av vitaminet för att stötta immunsystemet, hormonproduktionen och skeletthälsan.

Då ska du börja äta vitamin D

D-vitaminets dag den 23 september vill upplysa människor om vikten av att upprätthålla bra D-vitaminnivåer året om. Från höstdagjämningen är inte den skandinaviska solen tillräckligt stark, ens en solig dag, för att vi ska kunna bilda tillräckligt med D-vitamin och därför är det viktigt att starta D-vitaminsäsongen.

 

– Mitt tips är att äta D-vitamin under både höst- och vinterhalvåret. Man bör äta det för att bibehålla immunsystemets och musklernas normala funktion samt allmänt för att må bra under den mörkare perioden på året, säger Elzana Pitic, butikschef på Life.

 

Tillskott på D-vitamin finns i många olika former och finns att köpa som tabletter, kapslar eller i flytande form. På Life finns olika alternativ för att du ska hitta det som passar dig bäst. Ta gärna hjälp av någon av våra experter som guidar dig rätt.

Därför ska du äta tillskott av vitamin C

C-vitamin och zink är också viktiga för immunsystemets normala funktion enligt Elzana Pitic. Vitamin C hjälper till att skydda cellerna mot oxidativ stress samt bidrar till att minska trötthet och utmattning. Det livsviktiga mineralet zink hjälper bland annat till att stärka immunsystemet.

 

– Många äter även Ashwagandha för att minska trötthet och stress, säger Elzana Pitic på Life.

Ta hand om huden i kallare väder

Men, det är inte bara insidan som kan behöva en extra boost i vintertid. Att ta hand om utsidan kan kännas minst lika viktigt för välbefinnandet. På The Body Shop i Ringen hittar du hudvård för både kroppen och ansiktet för en återfuktad hud och ett härligt glow – trots mörkret.

Din hud kommer tacka dig.

Liljan Dehud, The Body Shop i Ringen

– Nu när hösten är här, är det dags att boosta din hudvårdsrutin för att ge din hud extra skydd och näring den behöver. Med The Body Shops produkter kan du ge din kropp den kärlek den förtjänar och samtidigt njuta av fantastiska dofter. Din hud kommer tacka dig, säger Liljan Dehud på The Body Shop i Ringen.

 

Även huden kan må bra av ett litet tillskott av vitaminer. På The Body Shop hittar du exempelvis Vitamin C Glow-Revealing Serum som boostar huden med C-vitamin vilket ger friskare hy med mer glow.

 

Avsluta din morgonrutin med vitamin C-serien för att motverka glåmig, trött och ojämn hud, tipsar Liljan Dehud.