Träning på Södermalm

Träna för din hälsa i Ringen

Vill du träna på Södermalm? På Friskis och Svettis i Ringen erbjuds ett brett utbud av träningspass och aktiviteter för att stärka kroppen och främja välbefinnandet. För de som föredrar utomhusträning finns flera välutrustade utegym och Hälsans stig.

Friskis&Svettis Ringen

På Friskis och Svettis i Ringen finns ett stort utbud av gruppträningsklasser i två luftiga träningssalar och ett fullt utrustat gym med både maskiner och fria vikter. Till Friskis och Svettis kan du komma som du är och träna på dina villkor.

 

– Bland det bästa med Friskis i Ringen är att det är en anläggning där både äldre och yngre tränar samtidigt. Man kan se en 85-åring och en 17-åring träna sida vid sida, vilket är väldigt härligt, säger Caroline Berholt, platschef på Friskis&Svettis i Ringen Centrum.

Gruppträning

Gymmet erbjuder ett brett utbud av gruppträningspass med olika intensitetsgrad – från soft till intensivt. Oavsett om du tränar för att bli starkare, piggare eller rörligare finns det något för alla. Testa till exempel det tuffa skivstångspasset eller varför inte avslappnande Yinyoga.

 

– Ringens anläggning är en trygg plats, även om man inte är så träningsvan. Det är en härlig stämning och atmosfär, säger Caroline Berholt.

Löpargrupp Södermalm

På Friskis och Svettis Ringen blir löpningen ännu roligare när du springer tillsammans med andra. Under ledning av en erfaren instruktör guidas gruppen genom hela passet, vilket gör att träningen varierar från gång till gång. Löppassen kan bokas året runt, oavsett väder och årstid.

Träna med barnen

På Friskis främjas träningsglädje även bland de små. På gymmets barntillåtna pass kan barn mellan 6-12 år följa med en vuxen och träna tillsammans. Friskis jympa är ett utmärkt pass att ta med sig barnen på.

– Jag skulle vilja rekommendera våra jympapass. För att ett jympapass ska vara bra behöver man en riktigt stor hall och det har vi i Ringen, säger Caroline.

Promenera på Söder

Hälsans stig på söder har blivit ett klassiskt promenadsstråk invid vattnet som sträcker sig över nästan hela Södermalm. Hela rundan är cirka 8,8 kilometer, men Hälsans stig har egentligen inte något start eller mål, utan du kan själv välja var du vill börja och avsluta promenaden. Du kan exempelvis börja vid Eriksdalsbadet och följa vattnet till Söder Mälarstrand.

Utegym

På Södermalm finns flera utegym för dig som vill ha billig och effektiv träning ute i friska luften. Stockholms stad har till exempel tre utegym i närheten av Ringvägen.

 

 

Alla tre utegym är tillverkade i trä och du kan själv anpassa motståndet efter din egen förmåga. I utegymmen kan du bland annat göra klassiska övningar som marklyft, chins och bänkpress.