Testmedelande

Testmedelande

Butiker 10:00 - 20:00
ICA 07:00 - 23:00
Teatern 11:00 - 21:00

Fixa julbelysningen i Ringen

Fixa belysningen i ringen

Mörkret är officiellt här och det är dags att lysa upp både inne och utomhus med vacker belysning. Genom att ljussätta balkongen eller uteplatsen skapar du inte bara en mysig stämning utan framhäver även utemiljön på ett trevligt sätt. Trots att balkongen i övrigt inte används så mycket vintertid. På Clas Ohlson i Ringen hittar du allt du behöver för ett stämningsfullt vinterhalvår.

När du börjar planera för årets utebelysning ska du fundera på vilken känsla du vill ha på din balkong eller uteplats. Kanske tycker du om överdådigt julpynt med figurer i kulörta färger, eller så föredrar du en mer klassisk vit ljusslinga. Möjligheterna är i princip oändliga, oavsett om du har en liten balkong eller en stor uteplats. I Ringen hittar du allt du behöver för att lysa upp i vintermörkret.

– Hos oss hittar du allt som lyser, från renar till rävar och ljusslingor. Vi har samlat allt du behöver på liten yta, tipsar Henrik Lantz, butikschef på Clas Ohlson i Ringen.

Hos oss hittar du allt som lyser

Henrik Lantz
Butikschef, Clas Ohlson Ringen

Vill du ha en mer ombonad känsla ska du satsa på belysning i varmare färger. Som till exempel varmvit, gul eller orange. Eller kanske i vinterns trendfärg som, passande nog, är rött.

– Det vanligaste är att välja varmvit belysning. Kallvita lampor går mer åt det blåa hållet, vilket blir väldigt krispigt. Men det finns även slingor där man kan ställa in olika färger, tipsar Henrik Lantz, på Clas Ohlson i Ringen.

Belysning för utomhusbruk

Genom att inreda uteplatsen eller balkongen precis som ett rum inomhus får du en mysigare känsla. Utöver de klassiska julslingorna kan det vara trevligt att addera fler ljuskällor, som till exempel en lykta eller ett träd med belysning och ställa på golvet eller på ett bord.

– Vi har väldigt fina blockljus och kronljus i LED med en flammande låga. De kan användas både inomhus och utomhus. Ljusen har en praktisk åtta timmars timer, så att man inte behöver tänka på att sätta på och av den, tipsar Henrik Lantz på Clas Ohlson i Ringen.

8 tips för att lyckas med utomhusbelysningen

  1.  Planera i förväg. Tänk till och rita gärna en skiss över var du vill ha belysningen så slipper du börja om när belysningen redan är uppe.
  2.  Mät balkongen eller uteplatsen i förväg. Din ljusslinga bör vara ungefär dubbelt så lång som balkongräcket för att kunna lindas snyggt.
  3. Använd rätt lampor. LED-lampor för utomhusbruk är både energisnåla och blir inte varma. Dessutom fungerar de utmärkt i låga temperaturer.
  4. Köp buntband för att fästa ljusslingan, så klarar den väder och vind bättre.
  5. Använd självhäftande kabelhållare för utomhusbruk om du vill fästa ljusen runt exempelvis balkongdörren. Clipsen kan sedan sitta kvar året runt, så att du enkelt kan montera ditt julpynt även nästa år.
  6. Använd en timer eller köp belysning med inbyggd timer. På så vis slipper du sätta på och stänga av belysningen.
  7. Vänta inte för länge – julpynt tenderar att ta slut redan tidigt på säsongen.
  8. Förvara belysningen korrekt så håller den längre. Använd gärna en kabelvinda eller förvaringsväska.