Testmedelande

Testmedelande

Butiker 10:00 - 20:00
ICA 07:00 - 23:00
Teatern 11:00 - 21:00

Höstmys på Söder

Finns det något härligare än att tända levande ljus och krypa upp i soffan med en fluffig filt och en kopp te? När hösten är här är det äntligen dags att göra det mysigt inomhus igen. I Ringen hittar du allt du behöver för en riktigt härlig höst.

Hösten är en tid för återhämtning innan julruschen drar igång på riktigt. Passa på att göra det fint och njut av ett hem i harmoni. Med enkla medel kan du höja mysfaktorn hemma. Levande ljus i fina ljusstakar, varm belysning, mysiga kuddar och filtar i jordnära färger passar perfekt under den mörkare årstiden.

I år ser vi mycket av de jordnära färgerna, som beige och mullvad, men även vinrött och petrol

Lena Voltaire
Butikschef Indiska i Ringen

Gör det ombonat hemma med textilier

Indiska har inrett svenska hem sedan 1901. Här hittar du allt du behöver för höstmyset. Snygga kuddfodral till soffan i material som sammet och linne – men även plädar och härliga överkast. Att inreda generöst med textilier är alltid ett säkert kort för att få hemmet att kännas mer ombonat.

 

– Vi har verkligen allt för höstmyset, alltifrån kuddar till doftljus. Men även linnegardiner och fluffiga kuddar. Det är verkligen det man längtar efter till hösten: att använda mer textilier. Att byta kuddar är ett lätt sätt att göra det mysigt, säger Lena Voltaire.

Satsa på mysbelysning

Man brukar säga att ett rum ska ha minst fem ljuspunkter för att det ska bli riktigt mysigt. Med levande ljus kan du tillföra det lilla extra som behövs till höstmyset. I stället för de traditionellt vita stearinljusen kan man bryta upp med färgglada ljus.

 

– Våra ljus är helt fantastiska. De är så bra, de har lång brinntid och är tillverkade av hundra procent stearin, så jag tycker verkligen att det är värt att köpa dem, tipsar Lena Voltaire.

Gör en mysig höstdukning

Dina höstkvällar blir genast trevligare genom att få in mer textilier även i köket. Ladda upp med dukar, linneservetter och bordstabletter. Blanda gärna porslinsserier för att göra din dukning mer personlig. På Cervera i Ringen finns allt du behöver till köket – från gedigna grytor till klassiskt porslin.

 

– Rustika dukningar trendar just nu, men även serviser som går åt det mer traditionella hållet. Nu till hösten får vi till exempel in Rörstrands klassiska servis Swedish Grace i en helt ny färg: “Havre”, som vi på Cervera har ensamrätt på, tipsar Andreas Nyström på Cervera.

 

Grytor och långkok är obligatoriskt under höstsäsongen. Med en gjutjärnsgryta får du ett köksredskap och en inredningsdetalj som håller en livstid. En fin gryta sätter pricken över i på ett dukat bord, inte minst under höst- och vinterhalvåret.

 

– Om man inte har en riktigt bra gjutjärnsgryta tycker jag verkligen att det är något man ska satsa på. När vi går åt det rustika hållet på dukningen så passar det dessutom väldigt bra med en mustig gryta till det, säger Andreas Nyström på Cervera.