Testmedelande

Testmedelande

Butiker 10:00 - 20:00
ICA 07:00 - 23:00
Teatern 11:00 - 21:00

Äntligen öppnar Kappahl på Södermalm

Kappahl södermalm

Brittsommar på Södermalm, och Kappahl gör sitt storslagna återinträde i Ringen. I en intervju med Jenny Wehlander, butikschef för den nya Kappahl-butiken, får vi en försmak av vad som väntar när modejätten slår upp på Södermalm.

Tillbaka till Södermalm

Sensommar och Södermalm kokar! Vi besöker Jenny Wehlander, butikschef på nyöppnade Kappahl i Ringen. Den 900 kvadratmeter ytan, en av de största i ringen, som fylls med hela Kappahls sortiment börjar ta form när vi är på besök, tack vare ett engagerat och dedikerat team, berättar Jenny.

Berätta om er nya yta, vad har hänt i samband med flytten?

Vi hade Kappahl kids-butiken innan, som gick jättebra! Men vi hade ofta kunder som frågade efter Kappahls övriga sortiment, så att det nu adderas är otroligt roligt!

 

Jag är glad att jag har fått med mig alla i gamla teamet till nya butiken, vi är ett riktigt toppengäng!

 

Kappahl har aldrig funnits på Södermalm, så det känns nästan historiskt att få vara med om denna öppning. Och som passionerad säljare och kläd-entusiast känns det så kul att vi kommer ha kläder för hela familjen och att alla linjer får ta samma plats i butiken. Det är inte alla som vet hur brett vårt sortiment är, och jag älskar att fortfarande kunna överraska våra kunder.

Vad är din relation till Ringen?

Jag är uppvuxen här på söder! Ett starkt ungdomsminne är från “Gulan” (Gul och Blå reds.anm) där man gick och nöp i varje plagg och spanade in de senaste trenderna, inne på Ringens butiker föddes modeintresset hos mig. Även den första kaffe latten slank ner, redan då var det en spännande mötesplats utöver butikerna. Jag har sedan dess jobbat inom retail i 30 år, både drivit och jobbat i klädbutiker i Ringen, Skrapan och Högdalen.

 

Så att nu få vara med att driva upp en stor ny yta och butik med Kappahl som jag brinner för, och det med ett otroligt team känns som att cirkeln är sluten, tillbaka på Södermalm och kära Ringen.

Jenny Velander butikschef Kappahl Ringen

Hur ser den typiska dagen ut i Ringen?

Eftersom K-märkt öppnar redan 07.30 och lockar förbipasserande med doften av nybakat och färskmalet kaffe, så kan lätt morgonen få starta där. Butikerna och Teatern öppnar sedan upp, och det är full fart direkt med ett härligt flöde av besökare.

 

Det är inte bara söderbor som handlar och umgås här, utan det är väldigt blandat vilket man kanske inte tror. Nacka-bor kommer in för en lördagseftermiddag i stan, mycket turister och barnfamiljer från hela stan för att nämna några.

Eftersom att butikerna är öppna till 20 och Teatern till 22 så finns möjligheten till att ta ett glas och något gott för alla, i mysiga miljöer. Det känns så lyxigt, spännande och internationellt. Liv och rörelse i hjärtat av Skanstull, hela dagen helt enkelt!

Jenny Wehlander
Butikschef Kappahl

Second hand på Södermalm, hur funkar det hos Kappahl?

Detta är så roligt att berätta om, då det inte är många som vet!

 

Vi likt alla Kappahl-butiker som tar in second hand så länge de är hela och rena. Säg till någon i personalen så hjälper vi till, du får en värdecheck på 50 kronor per inlämnad påse. Värdechecken kan nyttjas när du handlar för över 300 kronor på ordinarie pris. Exakt hur det fungerar och vad som händer sen kan ni läsa om här

 

På Söder (eller nästan söder, Liljeholmen) finns även en utvald Kappahl-butik där du kan lämna in Newbie & Kappahl kläder enligt en bonus modell utifrån respektive plagg. På hemsidan finns mer info om vilken bonusersättning som gäller för respektive plagg, dvs vilken summa du får handla för. Vi vill ta hand om kläderna, och se till att de får chansen att användas och älskas så länge som möjligt!

Berätta lite om Kappahls samarbete med barnrättsorganisationer!

Kappahl har länge samarbetat med barnrättsorganisationer i de länder vi har butiker – Sverige, Norge, Finland och Polen. 2012 startade vi Bra som jag är för att synliggöra Bris arbete och lyfta budskapet som egentligen borde vara självklart – att alla barn och unga är bra som de är!

 

Ett enkelt men effektivt sätt för våra kunder att bidra har varit alternativet att runda upp sin summa med valfri slant i kassan. Det är härligt att se och man blir så stolt över att kunder gladeligen rundar upp till förmån för BRIS och dess systerorganisationer i våra övriga länder, hittills har Kappahl tillsammans med sina kunder samlat in över 20 miljoner kronor! Detta leder helt klart till ett ökat engagemang och medvetenhet hos vår personal dessutom, bra och viktigt på alla sätt.

Vad har vi att vänta inför öppningsdagen?

När vi öppnar den 28/9 så hittar ni en välsorterad fylld butik med allt som Kappahl har att erbjuda! Till exempel favoriter från Newbie, tidlös design från kay/day, perfekt passform från Xlnt i storlek L-3XL, stilrena och avslappnade plagg från Kappahl Herr för att nämna några linjer ur vårt breda sortiment för alla!

 

För att inte missa det senaste från oss på Kappahl Ringen så gå in och följ vårt instagramkonto som vi tillsammans hjälps åt att driva i butiken, allt för att ge våra kunder en förstklassig och personlig service!