Testmedelande

Testmedelande

Butiker 11:00 - 18:00
ICA 07:00 - 23:00
Teatern 11:00 - 20:00

Nu blir Ringen ännu bättre

I början av 2023 startade projektet att göra Ringen ännu bättre. Handelsplatsen ska få öppnare ytor, större ljusinsläpp och mer plats för framtidens handel. Under bygget har vi självklart öppet precis som vanligt, så att du kan fortsätta ta del av utbudet i våra butiker och restauranger. Vi kommer löpande uppdatera om utvecklingen.

nya ringen interiör
Vision av nya ringen interiör.

Ringen får en ny fasad

Under året kommer Ringens exteriör att renoveras och få sig en uppfräschning med nya fasader mot Ringvägen, Götgatan och Älvsborgsparken. Tidigare slitna plåtfasader ersätts med hållbara materialval i trä och tegel, med fokus på ett lågt klimatavtryck.

Dessutom får Ringen en ny entré. Den nya entrén kommer att byggas mot Älvsborgsparken. Arbetet inleds inom kort och förväntas bli färdigt under början av nästa år.

 

Pågående aktivitet

Uppdaterat 18/9 – 2023 

3butiken har tillfälligt stängt. Öppnar igen i ny lokal på torgytan den 28 september.

Uppdaterat 12/9 – 2023

I början av 2024 välkomnar vi modekedjan Gina Tricot till Ringen Centrum! Gina Tricot kommer utöver sitt ordinarie sortiment även erbjuda sitt koncept Gina Tricot Young som vänder sig till en yngre målgrupp, med kläder i stl 134-164.

 

Några andra butiker som kommer att öppna upp i början av nästa år är leksaksaffären World of Toys och skönhetssalongen Ambience Beauty Salon.

 

Uppdaterat  14/8 – 2023

Den 28 september öppnar vi äntligen upp en del av det som varit avstängt. Delar av det nya inomhustorget invigs i samband med tre butiksöppningar i nya lokaler

 

Ombyggnationen har pågått kontinuerligt under hela sommaren. Fokus har varit att färdigställa de tre butiker och ytor som öppnar upp i den första etappen 28/9 – Kappahl, 3butiken och Glitter.

 

Uppdaterat 15/5 – 2023

Nu står det klar att Kappahl öppnar ny butik i Ringen till hösten 2023 och blir en av de större butikerna i centrumet. Läs mer om Kappahls öppning här

 

Uppdaterat 17/4- 2023

Lättrivningsarbetet är avslutat. Arbetet har gått effektivt och bra! Nu har vi ett helt utrivet område och uppbyggnaden av rumsbildningen för de nya butiksytorna är påbörjat.

 

Uppdaterat 9/3-2023

Vi har nu påbörjat ett rivningsarbete för den västra delen av Ringen. Här kommer vi att plocka ner undertak och demontera väggar och golvbeläggningar. Vi kommer också att demontera installationer som ventilation och belysning. Senare i vår börjar uppbyggnaden av rumsbildningen för de nya butiksytorna.

Var bygger vi om?

För att kunna ge utrymme till ombyggnationen har den västra delen av Ringens kundvarv tillfälligt stängts av för att avgränsa arbetsområdet från övriga centrum.

 

Den 28 september tar vi nästa steg i utvecklingen mot ett öppnare och ljusare Ringen genom att öppna upp delar av det som ska bli Ringens inomhustorg.

 

Kartan nedan visar hur Ringen kommer att se från och med den 28 september. Det mörkblåa på kartan är avstängt byggområde

Förändringar i butiksutbudet

För att ge utrymme för ombyggnationen har ett antal butiker behövt stänga eller flytta sin verksamhet. Vissa butiker öppnar tillfälligt på andra platser i Ringen eller återkommer i ny tappning i ett senare skede. Vi hoppas att ombyggnationen ska påverka dig som besöker oss så lite som möjligt och ser fram emot att visa upp ett nytt och ännu bättre Ringen.

Håll utkik här för löpande uppdateringar om kommande öppningar och förändringar i utbudet.

  • 3butiken har tillfälligt stängt, flyttar till ny lokal på torgytan den 28 september
  • Glitter flyttar till ny lokal på torgytan den 28 september
  • Kappahl öppnar ny butik i Ringen 28 september
  • World of Toys öppnar en butik i Ringen under 2024
  • Gina Tricot öppnar en butik i Ringen i början av 2024
  • Nagelsalongen Ambience Beauty Salon öppnar i ny lokal 2024