Shoppa second hand i Ringen

Oddly Reloved pop up i Ringen

I Ringen har vi flera aktörer som erbjuder preloved och second hand-kläder. Här hittar du hållbara kläder och prylar som får en andra chans och som dessutom har en lägre påverkan på klimatet.

Begagnade barnkläder från Oddly Reloved

Pop up-butiken Oddly Reloved har ett brett sortiment av barnkläder från många olika varumärken. Här hittar du alltifrån klänningar till gummistövlar som nu är redo att flytta in i någon annans garderob. Du hittar butiken i Ringen mellan den 29 februari och 29 mars samt 12 april och 3 maj.

Stadium re:activate

Hos Stadium kan du lämna in dina uttjänta träningsprylar i avsedda insamlingslådor. I samarbete med Human Bridge och initativet re:activate ger man nytt liv åt produkterna genom att skänka dem till behövande. Allt som samlas in skickas vidare för återanvändning eller återvinning.

Second hand från Lindex

Lindex i Ringen är en av tre Lindexbutiker där du kan köpa second hand-plagg från tidigare kollektioner. I sortimentet hittar du fina kläder för både barn och baby.

Polarn o. Pyret second hand

På Polarn O. Pyret kan du lämna in dina gamla Polarn O. Pyret-plagg och låta dem leva vidare hos någon annan. Plaggen som lämnas in ska vara hela, rena och nytvättade.

Som ersättning får du en värdecheck att handla för i butiken.

Polarn O. Pyrets ambition är att alla plagg ska ha tillräckligt bra kvalitet för att kunna användas av tre barn.

– För oss är kvaliteten viktig och vi vill att kläderna ska kunna ärvas av flera barn, säger Monica Bessik, butikschef på Polarn O. Pyret i Ringen.

I butiken kan du dessutom handla second hand-plagg istället för att köpa nytt – bra för både plånboken och klimatet, helt enkelt.

– Vi har en hel avdelning med second hand-plagg och det är verkligen uppskattat av våra kunder, säger Monica Bessik.