Så fixar du finaste midsommarkransen

Ingen midsommar utan en fin blomsterkrans! Att binda sin egen krans sätter pricken över i på din midsommaroutfit. Här hittar du bästa tipsen för att lyckas.

Snart är det midsommar och en fin krans att matcha med din midsommarklänning är ett måste. Med rätt verktyg är det varken svårt eller jobbigt att binda sin egen krans. Och det bästa av allt! Du kan själva välja vilka blommor du vill ha i blomsterkransen. På Blomsterringen i Ringen hittar du ett stort urval av fantastiska snittblommor och vackra gröna blad att använda till din krans.

För att din krans ska hålla sig fin hela kvällen kan det vara en god idé att satsa på blommor som håller längre utan att sloka . Några exempel att använda är krysantemum, nejlika och kvistrosor. Det är även fint att addera brudslöja och daggkåpa i kransen. Om du vill ha hjälp att välja blommor kan du alltid fråga den kunniga personalen på Blomsterringen.

Du behöver:

Blommor och gröna blad
Ståltråd: En stadig ståltråd som blir stommen i din krans.
Floratejp: För att täcka ståltråden och få ett proffsigt resultat.
Myrtentråd: Tunn grön ståltråd för att fästa blommorna.
Sidenband: För att binda ihop kransen
Sax

Så gör du:

Mät och klipp: Mät runt huvudet och klipp till ståltråden så att den är några centimeter längre. Forma en cirkel och gör öglor på slutet av ståltråden, som du sedan kan binda ihop med hjälp av sidenbandet.

Använd floratejp: Vira stommen med floratejp, vilket är en grön floristtejp. Det ger ett snyggare resultat och minskar risken att ståltråden skaver mot huvudet.

Klipp av stjälklarna: Klipp av stjälkarna på alla blommor så att de är cirka fem centimeter långa.

Små buketter: Gör små buketter av blommorna för att få en enhetlig krans.

Fäst blommorna: Lägg en bukett på ståltrådscirkeln. Vira myrtentråden runt stjälkar
na och ståltråden för att fästa buketten. Fortsätt att addera buketter, tätt intill varandra, tills hela stommen är täckt. Byt riktning på blommorna när du närmar dig ändarna på stommen för att få ett finare avslut.

Knyt band: Klipp ett sidenband och knyt fast i ändarna på kransen. Då kan du justera storleken, dessutom blir det en fin detalj med en rosett baktill.

Tips! Spraya din blomsterkrans med vatten och lägg den i en påse och förvara i kylskåpet tills du ska använda den. Du kan även spraya din krans med en vattenspruta under kvällen för att minimera risken att den slokar.