Julmat utan julsmak i Teatern

Afterwork i Teatern vid Skanstull.

December är full av festligheter. Julbord, AW:s med kollegor och glöggmys med familjen – och det mesta involverar någon form av julmat. Det är lätt att tröttna på julmaten innan julen ens börjat på riktigt. Kom till Teatern och njut av god mat – fritt från julsmaker.

Det svenska smörgåsbordet i all ära men det är inte mycket som slår indiska kathi rolls, en pizza eller en riktigt smarrig macka. I Teatern kan du välja och vraka bland olika kök, och det bästa av allt: du och ditt sällskap kan välja helt fritt vad ni är sugna på, utan att behöva kompromissa. Restaurangerna i Teatern tipsar om sina favoriter på menyn.

Vegetarisk macka från Mackverket

Finns det något godare än en riktigt god macka? Svaret är givetvis nej. På Mackverket hittar du mackor med extra allt – dessutom med en side av pommes och dipp. Den perfekta lunchen eller middagen eller varför inte brunchen?

Champinjon & Vitlök med pommes, dipp och pickles.

“Det traditionella julbordet består ofta av en stor del kötthaltiga rätter. Då är vår champinjonmacka perfekt att stryka över ångest av intaget av köttet. Pickles bidrar till en fräschör i måltiden. Glöm inte och testa vår egna alkoholfria öl. Den passar perfekt till champinjonen”, tipsar Isabelle Cederblad på Mackverket.

Pizza från Galinas

Den 1 januari är pizzan obligatorisk. Men pizza är ju aldrig fel, oavsett dag på året. En sak som är säker är i alla fall att du inte får missa de napolitanska pizzorna på Galinas. Med perfekta kanter, god fyllning och oförglömligt fluffig deg.

Pepperonipizza från Galinas

Pepperoni no 5

“Min favorit just nu är vår pizza Pepperoni No. 5. Lagom chilistinn pepperonikorv med tomatsås, mozzarella och basilika är helt perfekt när man är trött på julmaten. Tillsammans med en kall Södermalmspilsner från Nils Oscar är man hemma”, säger Oskar Larsson på Galinas.

Gröna rolls på Indian Street food & Co

Flatbreads med krispiga grönsaker, mynta och granatäppelkärnor. Ett perfekt avbrott från den mastiga julmaten.

Kathi Rolls från Indian Street Food

Kathi rolls

“Min favoriträtt är Kathi rolls. Det är en rätt med bra balans av kolhydrater och grönt samt väldigt fräsch och tillfredsställande”, tipsar Dheeraj Singh på Indian Street food & Co.

Färscha fiskrätter från The Fishery

Bryt av det mastiga med fisk, fräscha grönsaker, citron och god potatis från The Fishery. Så långt från julskinkan du kan komma.

Krispig fisk med potatis och cruditeer

Krispig fisk

“Rätten på vår meny som jag längtar efter, efter all traditionell julmat, är vår rätt ”Krispig Fisk”. Alla rundor med sill, skinka, köttbullar och ostar gör att man längtar efter något helt annat. Här kommer fisk och pommes frites till undsättning! Den krispiga texturen av perfekt panerad och friterad fisk är ett mycket välkommet avbrott från allt som serveras på julbordet. När du tar en bit av den saftiga fiskfilén på din gaffel och den är ångande varm tillsammans med airfryed potatisar och cruditéer, då har du, ja… perfektion. En underbar balans av salt, surt och smakrikt!” säger Jason Wall på The Fishery.

Jul-AW eller middag i Teatern

Välkommen att fira in julen på någon av de tio restaurangerna i Teatern. Hos oss hittar du alltifrån kebab och falafel på Snackbar eller Malmø falafel, till ramen på Adam och Albins Raamen. Missa heller inte de smakrika rätterna på Nū och de rotisseriegrillade rätterna på Mama. Fika eller avsluta middagen med en kaffe och ett bakverk på K-Märkt.